Oscar catch-up del 2

Och här kommer lite korta omdömen av resten av filmerna vi/jag har sett!


Bridesmaids
Nominerad för Bästa kvinnliga biroll (Melissa McCarthy) och Best Original Screenplay.
Jag tyckte Bridesmaids var helt okej, lite lagom rolig och djup. Men jag hade förväntat mig mer ”HOLY SHIT”-känsla efter all hype den fått. Det känns lite som att den blev nominerad bara för att den fått så mycket uppmärksamhet och hela ”kvinnor kan vara lika äckliga som män”-grejen.


Tinker Tailor, Soldier Spy
Tinker Tailor, Soldier Spy var en riktigt bra film. RIKTIGT, riktigt bra. Okej, den kunde varit tio minuter kortare, men den var verkligen bra. Man satt på halster i slutet och väntade spänt på att få se vem ”the mole” var. Den förtjänar alla hyllningar.
Nominerad för Bästa manliga huvudroll (Gary Oldman), Best Adapted Screenplay och Best Original Score.


The Artist
The Artist började verkligen jättebra. Om jag kunde göra en kurva, så skulle den börja på toppen, och sedan sjunka stadigt nedåt, för att i de sista fem minuterna stiga upp mot toppen igen. Det blir lite väl deprimerande i mitten av filmen, och det känns som att den funkar bäst när den är rolig. Med det sagt, det är absolut en bra film.
Nominerad för Bästa film, Bästa regissör, Bästa manliga huvudroll (Jean Dujardin), Bästa kvinnliga biroll (Bérénice Bejo), Best Original Screenplay, Best Art Direction, Best Cinematography, Best Original Score, Best Costume Design och Best Film Editing. Hunden borde blivit nominerad.


Transformers: Dark of the Moon
Okej, den är bara nominerad för Best Visual Effects, Best Sound Mixing och Best Sound Editing, men jag har ju ändå sett den, så något måste jag väl skriva. Ehhh, den förtjänar säkert sina nomineringar? Jag skrev ett långt inlägg om den här i somras, gå och läst det istället.


Hugo
Hugo var en fin berättelse, som visade sig handla om någonting helt annat än vad jag hade förväntat mig. Jag blev faktiskt ganska positivt överraskad, för jag hade trott att den skulle vara rätt tråkig, och istället blev det en film om filmers magi, kan man kanske säga. Ändå tycker jag att den kunde ha varit bättre, jag blev inte helt blown away.
Nominerad för Bästa film, Best Director, Best Adapted Screenplay, Best Cinematography, Best Original Score, Best Art Direction, Best Costume Design, Best Visual Effects, Best Film Editing, Best Sound Editing, Best Sound Mixing.


Beginners
Beginners var en av de första filmer vi såg i vår grandiosa Oscar catch-up, och jag hade förväntat mig en dryg artsy film. Men den var bra! Och väldigt fin! Tyvärr är den bara nominerad för en Oscar, bästa manliga biroll (Christopher Plummer), men jag tycker gott att Ewan McGregor (och hunden!) kunde blivit nominerade också.


The Adventures of Tintin
Den här är verkligen bara nominerad för Best Original Score, vilket jag tycker är lite konstigt (men samtidigt inte jätte, för jag var inte blown away av den här heller). Men ja, John Williams förtjänar alltid att bli nominerad.


Albert Nobbs
Nominerad för Bästa kvinnliga huvudroll (Glenn Close), Bästa kvinnliga biroll (Janet McTeer) och Best Makeup.
Ehh, jag var ganska ofokuserad/ointresserad när vi såg den här, men jag antar att den var… helt okej? Jag vet inte, jag blev mest irriterad på alla karaktärer och tyckte de var dryga/tröga. Jag missade hela Alberts snyfthistoria om sin bakgrund; kanske hade jag brytt mig mer om jag hört den X)


My Week With Marilyn
Återigen, en film som började bra. Jag kände med Marilyn (Michelle Williams) i början, och förstod att hon varit en kvinna med många problem, som inte var omringad av människor som gjorde särskilt mycket för att göra situationen bättre. Men när hela kärleksrelationen med den unge Colin tar fart tappade jag intresset och alla karaktärer började bete sig som bortskämda fem-åringar. Kunde varit mycket bättre.
Nominerad för Bästa kvinnliga huvudroll (Michelle Williams) och Bästa manliga biroll (Kenneth Branagh).


Rango
Jag förstod INGENTING de första 15 minuterna av Rango. Sedan tog det sig, och i slutändan hade vi sett en riktigt cool animerad western-film med djur. Tyvärr kändes filmen nästintill schizofren; den hade svårt att bestämma sig för vem den faktiskt riktade sig till, så skämten var lite all over the place (som man uppenbarligen säger nu för tiden). Det är inte en film man går och ser med sitt barn, det är en sak som är säker.
Nominerad för Bästa animerade film.


War Horse
Jag var sjukt peppad inför den här filmen, I shit you not. Ellens bror lyckades fixa gratisbiljetter till en förhandsvisning, vilket bara gjorde saken ännu bättre. Och det ÄR en bra film. Jag grät som ett litet barn typ hela slutet. Men det finns vissa saker med den som kunde varit bättre. Början hade, till exempel, kunnat vara 20 minuter kortare. Det tar nästan en timme innan själva ploten (dvs, hästen Joey blir såld till armén och springer ut i krig) börjar. Om den inte vinner Best Original Score kommer jag nog börja gråta.
Nominerad för Bästa film, Best Art Direction, Best Cinematography, Best Original Score, Best Sound Editing och Best Sound Mixing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.