Nelson Mandela

Jag brukar säga att jag har tre hjältar. Personer som jag ser upp till och som får mig att vilja bli en bättre människa, som får mig att tro att vi alla kan hjälpas åt för att göra världen till en bättre plats, att det går att göra världen till en bättre plats. Den största av dem var, och är fortfarande, Nelson Mandela.

Det finns inga ord som kan uttrycka den sorg jag kände när jag fick höra om hans bortgång, men eftersom ord ät mitt valda sätt att uttrycka mig ska jag ändå försöka. Eller, jag var tvungen att skriva något, för den inspiration jag fått av denna människa under åren är värd att berättas.

Jag vet att Nelson Mandela ”bara” var en människa, men det är kanske just det som är poängen, han var en människa som alla oss andra, men han vågade kämpa och störst av allt, han vågade förlåta och samarbeta. Det är det som gjorde honom till en sådan extraordinär person.

Det finns inga ord, men jag hoppas att inspirationen han gett världen kommer leva kvar hos oss för alltid.

“People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.”
Nelson Mandela – Long Walk to Freedom, 1994

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.