Miss Fisher’s Murder Mysteries

Fredag, och då passar det väl bra med ett tips om en tv-serie?

Miss Fisher’s Murder Mysteries handlar om the Honourable Phryne Fisher, som löser mord i det sena 1920-talets Melbourne. Uppväxt i fattigdom, men numera ganska rik (på grund av att hennes far ärvde en titel efter första världskriget) har hon spenderat sitt liv med att, ja, göra vad hon vill, utan att bry sig om samhället, eller tidens, åsikter om hur en kvinna bör vara.


Och det är väl en av de stora anledningarna till att serien är så bra. Trots att den utspelar sig i en tid då kvinnan helst skulle stanna hemma och vara, tja, fru, så är Phryne tvärtemot allt det där. Och hon får lov att vara det, och det anses vara en bra grej att hon inte följer normen.Miss Fisher älskar snabba bilar. Och män. Och mysterier. Och att lösa dem.

Till sin hjälp har Miss Fisher sin medhjälpare Dot, sin butler Mr Butler, Cec och Burt (två taxichaufförer som gör alla möjliga jobb åt Phryne), constable Collins och Detective Inspector Jack Robinson. Även om Collins och (speciellt) Jack är tveksamt inställda till Miss Fisher dröjer det inte länge tills de finner hennes hjälp ovärderlig. 


Att sen Phryne och Jack hamnar i vad som måste vara tv-världens bästa ”will they/won’t they”-relation är bara ett plus.
Säsong 1 finns på Netflix och består av 13 avsnitt, så det är bara att gå in och titta!

Tack och hej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.