Bokbloggsjerka 9-12 januari

Jerka igen! Den här veckan frågar Annika: Finns det någon tv-serie (eller hur många som helst) som du såg 2014 (eller åtminstone påbörjade förra året) som du skulle kunna tipsa om?

Det gör det faktiskt! I december förra året började jag kolla på Reign, som är en ganska ny tv-serie. Den handlar om Mary, Queen of Scots (eller Maria Stuart, som vi kallar henne på svenska). Serien utspelar sig precis innan hon gifter sig med Francis II (eller Frans, som han visst heter på svenska …) av Frankrike; hur hennes liv vid det franska hovet ser ut och så händer det en massa grejer som inte är historiskt korrekta, men ändå nice att kolla på. Den är lite moderniserad, de har t.ex. nutida musik med, men jag tycker det funkar ganska bra!

Så, ja, Reign kan jag verkligen rekommendera!

Tack och hej!

24 thoughts on “Bokbloggsjerka 9-12 januari

  1. Det lät som en intressant serie :)

    SV: Jag tycker att Supernatural ryckte upp sig i och med säsong 8 och säsong 9 tyckte jag var riktigt bra :) Men det är svårt att toppa säsong 5.

  2. Såg något avsnitt av Regin men måste erkänna att jag blev lite distraherad av de moderna aspekterna… men samtidigt är det just det som gör serien så speciell. Ja, lite blandade känslor men helt klart sevärd :)

  3. Håller med Monika där, tror jag skulle stört mig på att det inte var historisk korrekt. Fast samtidigt är det väl rätt svårt – eftersom mycket av de historiska ibland bara kanske är analyser och teorier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.