Bokbloggsjerka

Den här veckan har Annika gett oss en svår, men bra, fråga: Som ni kanske har märkt har min blogg kunnat jämföras med Saharas öken under en tid, och det beror inte på att jag lider av skrivkramp utan det handlar helt enkelt om att det är värken som sätter rejäla käppar i hjulet för mig.

Suget att skriva är dock ständigt närvarande och jag försöker verkligen hitta sätt för att kunna slänga ihop ett par inlägg i veckan åtminstone. Hittills har jag inte kommit på något som skulle hjälpa mig på vägen och därför skulle jag vilja ta del av era bästa tips. Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Det är en jättebra fråga, för jag lider av ganska mycket inspirationskris till bloggen, och därför blir det inte alltid så regelbundna uppdateringar här. Men vi kan väl säga så här: 

Tisdagar & Fredagar brukar jag försöka skriva ett inlägg, och svara på Top Ten Tuesday och Bokbloggsjerkan, och däremellan är det lite mer dimmigt. 

Jag är jättedålig på att skriva bokrecensioner, troligtvis för att jag är lat, eller för att jag ofta läser böcker som jag gillade, men som inte var tokbra, eller tokdåliga, och då vet jag sällan vad jag ska säga om dem.

Jag har börjat skriva upp idéer till blogginlägg i mina anteckningar i mobilen, så förhoppningsvis kan det bli mer roliga/kreativa/inspirerande blogginlägg inom kort. Jag skulle till exempel vilja skriva mer om fotografering, bokiga prylar, omslag och så vidare och vidare …

Annars skriver jag de flesta inlägg direkt på datorn, men när jag skriver t.ex. recensioner brukar jag skriva dem för hand först, och pilla lite längre med texten innan jag lägger upp den.

Tack och hej!

24 thoughts on “Bokbloggsjerka

  1. Jag har tre fasta punkter, dina plus smakbit på söndagar. Det tycker jag täcker upp rätt bra, bara fyra dagar att laborera med och en eller två av dem går till bokomdömen :)

  2. Jag skriver också upp de idéer jag får, fast i en vanlig anteckningsbok eller på lösa lappar som finns tillgängliga för stunden. Bra som inspiration när man inte riktigt vet vad man ska skriva.

  3. Det blir ju så svårt att skriva en recension om en bok som bara är godkänd, lite lagom bra, men inget som väcker starka känslor. Det brukar hända att jag sitter och stirrar på Worddokumentet en bra stund och sedan pressar ur mig vad jag upplever är riktigt krystade meningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.