Bokbloggsjerka

Tjoho, fredag igen, och här kommer veckans jerka!

Veckans fråga kommer från Mia: ”Jag instagrammar en del, och det blir en del bilder på böcker jag läser och bokpaket.

Av bokbloggar får jag bara vänliga frågor och kommentarer men av de där ”vanliga” människorna kan man få en del dumma kommentarer. Hur hinner du läsa så många böcker?

I mitt fall är det ganska enkelt, jag har pluggat större delen av min tid de senaste åren (vilket gett ganska mycket ledig tid), och när jag har jobbat har jag helt enkelt läst på helgerna istället. Fast ibland har det gått flera månader utan att jag läst nånting alls, såklart.

Jag gillar inte att läsa på buss/tåg/i bil; inte för att jag blir åksjuk, utan för att jag gärna vill känna att jag har lång tid på mig. Om jag vet att jag inte har minst en timme på mig blir jag bara stressad istället, så då läser jag inte. Så jag läser gärna under en hel dag (om jag nu har turen att vara ledig – vilket jag har nu, eftersom jag bara pluggar på halvfart), och eftersom jag läser ganska fort kan jag lätt ta mig igenom en bok på en dag.

Tack och hej!

27 thoughts on “Bokbloggsjerka

  1. Oj. Jag minns inte när jag hade en hel timme att läsa senast… Om jag inte tog vara på alla tvåminuterspass som uppstår i skarvarna mellan alla måsten skulle jag aldrig läsa ut någon bok. Men det är klart att det färgar läsupplevelsen, att bara få i sig en smula i taget. (Det funkar bättre med non-fiction). Jag skulle förstås mycket hellre läsa flera timmar i sträck.

  2. Oj. Jag minns inte när jag hade en hel timme att läsa senast… Om jag inte tog vara på alla tvåminuterspass som uppstår i skarvarna mellan alla måsten skulle jag aldrig läsa ut någon bok. Men det är klart att det färgar läsupplevelsen, att bara få i sig en smula i taget. (Det funkar bättre med non-fiction). Jag skulle förstås mycket hellre läsa flera timmar i sträck.

  3. Jag har också svårt att läsa i små bitar, men som Monika säger så har jag också en smärtgräns på ca en kvart. Eftersom jag studerar hemifrån så tar jag en kvart- trettio min som paus emellanåt, och då brukar jag läsa en snutt.

  4. Jag läser ibland i små bitar – har en bok uppslagen på bokstödet i köket och löser ett par sidor i förbifarten när jag håller på med annat.

  5. Jag vill också gärna veta att jag har gott om tid på mig för att läsa. Men det händer att jag tar småstunder också om boken när riktigt spännande. Då sätter jag en klocka på ringning annars kan jag stanna kvar i bokens värld alldeles för länge.

  6. Man skall läsa på ett sådant sätt som känns bra för en själv oavsett om det är korta stunder i taget eller under längre tid. Vi är alla olika.

  7. Jag kan vilja hinna minst ett kapitel, men det är bara väldigt spännande böcker som jag kan sitta jättelänge helt i sträck med.

  8. Jag brukar vilja läsa ett kapitel i en sittning, gärna fler, och det brukar jag hinna med på bussresan. Men det är ju så klart skönast att ha en längre, sammanhängande stund att läsa :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.