Bokbloggsjerka 23 – 26 november

Efter ett litet uppehåll (igen) från min sida, kommer här svaret på veckans jerka, där Annika vill att vi ska:


”Lista 10 författare som du håller som favoriter just nu. Naturligtvis gör det ingenting om du även nämner den bok du värdesätter högst av var och en.”

Och gud vad svårt. Jag har egentligen inte jättemånga favoritförfattare, utan oftast är det enstaka böcker jag fastnar för. Men jag ska försöka.

 • Christin Ljungqvist – det kan ju knappast ha gått någon förbi att jag avgudar Kaninhjärta? Och jag vet, hon har bara gett ut en bok, men nästa kommer redan nästa år (Fågelbarn) och jag tycker det ska bli jättespännande att se vart hon tar vägen härnäst i sitt skrivande!
 • Neil Gaiman – jag glömmer alltid bort att han är en av mina favoritförfattare. Men ärligt talat, han skriver på ett sådant sätt som jag drömmer om att göra. Tänk om man fick spendera en dag i hans hjärna och se var han får sina idéer ifrån … American Gods är definitivt en av hans bästa. Och Stardust, så klart.
 • Per Nilsson – det är också en sådan där författare som man inte förstår hur han bär sig åt. Det ser kanske inte mycket ut för världen och när man läser blir det helt plötsligt magi. Älskar alla hans böcker.
 • J.R.R. Tolkien – håller på att läsa om Bilbo och slås av hur fantastisk Tolkien faktiskt är.
 • J.K. Rowling – jag måste ju ha med Rowling här (även om jag inte läst The Casual Vacancy än, den står i min bokhylla!). Vad vore jag utan Harry Potter, liksom?
 • Gillian Flynn – läste hennes roman Dark Places och blev överraskad över vilken bladvändare den visade sig vara! Dessutom har jag hört att hon ska ge ut sin första ungdomsroman, vilket jag ser väldigt mycket fram emot!
 • Meg Cabot – Meg Cabot är en av få författare som jag har hållit mig fast vid väldigt länge. Men hur kan man inte älska En prinsessas dagbok eller Mediator-serien?
 • John Green – jag har visserligen bara läst Var är Alaska? men det var en knockout, så han får väl också stå med här. Men, ja, jag ska definitivt läsa hans andra böcker. The fault in our stars har jag hört mycket gott om!
 • Jenny Jägerfeld – ju mer jag tänker på det, desto bättre inser jag att Här ligger jag och blöder faktiskt är. Hon håller också på att skriva nytt, vilket jag ser väldigt mycket fram emot!
 • Amanda Hellberg – jag läste Jag väntar under mossan och nästintill slukade den. Så, ja, nu måste jag ju ta mig igenom alla hennes böcker, men om de är lika bra som Jag väntar… ska det inte vara några problem!
Ja, där har ni en lista, i alla fall!

Tack och hej.

19 thoughts on “Bokbloggsjerka 23 – 26 november

 1. Jag ser också väldigt fram emot Ljungqvists nästa :) Hanna var den karaktär jag tyckte bäst om i Kaninhjärta.

  Lite arg på mig själv är jag för att jag glömde bort Neil Gaiman. Ibland är man lite dum.

  Säger detsamma om Rowling – var skulle man vara utan Harry Potter?

 2. Kaninhjärta tycker jag det skrivs överallt om! Flynn är ännu ingen favorit, Gone Girl var inte riktigt så bra. Tolkien kom inte med för det var så länge sen, annars hade det nog varit givet.

 3. John Green är verkligen populär just nu, jag har "var är alaska" i min olästa hög och har en känsla av att sen vill jag läsa mer av han :)

 4. Jag har börjat läsa Tolkiens kommentarer till Sagan om ringen, vilket är roligare än att läsa Silmarillion tycker jag. Väldigt kul att läsa om Sams dotters karriär tex.

 5. Jaaa, den är helt fantastisk! Det jag gillar mest är att man kan läsa den på tre olika plan: berättelsen om spökena, kriminalhistorien med den försvunna flickan och sedan själva förhållandet mellan tvillingarna. Den rekommenderas starkt! :)

 6. Haha, jag fastnade faktiskt aldrig riktigt för Hanna, jag tyckte nog mest om Anne. Men det ska bli roligt att få läsa Hannas historia, man förstod ju att det fanns så mycket mer av den :)

  Illa! Fast jag glömmer alltid bort honom annars, så … X)

  Ja, det är frågan!

 7. Den förtjänar all uppmärksamhet! ;) Åh, vad synd, jag hade tänkt läsa den efter att jag läste Dark Places :/ Ja, det var nog mest för att jag håller på och läser honom just nu, insåg verkligen hur bra han var!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.