ALMA

I måndags var jag inbjuden att närvara vid prisutdelningen av årets ALMA-pris (Astrid Lindgren Memorial Award), som ju gick till författaren Meg Rosoff. Jag har inte läst jättemycket av Rosoff, I begynnelsen var Bob har jag läst och tyckte den var rolig och superknasig, sen började jag på Så har jag det nu men hade svårt att komma in i den (tror det var mycket på grund av den svenska översättningen), men tyckte det var roligt att en författare för unga vuxna fick priset.DSC_6146

Så jag var tvungen att åka dit, även fast jag var tvungen att åka hem igen redan morgonen efter.

DSC_6147
Obligatorisk selfie.

Och alltså Meg Rosoff är en jävla stjärna. Hon höll ett jättefint tal som nästan fick mig att börja gråta. Ni kan antingen läsa det här, eller se video från när hon höll det.

DSC_6150
Hurra för Meg!

Sedan hittade Karl Modig mig och vi minglade runt en stund innan vi sammanstrålade med hans förlag Gilla Böcker. När jag gick hem förvånades jag över att jag hade haft så himla KUL! Ända sen min styvmormor dog har det känts som att jag levt med ett grått filter, men nu har det äntligen försvunnit. Väldigt skönt. Efter minglet försvann jag bort till bion för att se Warcraft; jag behövde en utjämning efter all högkultur.

Så, allt som allt, det var några väldigt trevliga och roliga timmar i Stockholm! Och hurra för Meg Rosoff och för ungdomslitteraturen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.